Traconin parhaat menovinkit

Tracon Tampere-talossa 5.-6.9.2015

Nyt kun olemme taas kotoutuneet Suomeen, voi katseet siirtää jo tulevaisuuteen ja pian koittavaan Tracon-viikonloppuun. Järjestämme molemmat siellä ohjelmaa, joten jos olet Fujoshiluolan tavoin suuntaamaassa lauantaina ja sunnuntaina Tampere-talolle, älä missaa näitä ohjelmanumeroita!

Kuva BL-tarinapelin korteista

BL-tarinageneraattori

(Roolipelialue la klo 16:30 ja su klo 12:30)

BL-tarinageneraattori on korteilla pelattava tarinankerrontapeli, jossa erilaisten teemakorttien (hahmotyypit, tarinaelementit jne.) avulla luodaan genren tropeilla leikitteleviä juonikuvioita. Samalla tarkastellaan BL-mangan konventioita humoristisesti, mutta myös analyyttisesti. Aiempaa kokemusta kortti- tai lautapeleistä ei tarvita! Peli on vielä testausvaiheessa, eli otamme mielellämme vastaan palautetta.

Pelisessiot järjestetään Roolipelihuoneessa, ja niitä on viikonlopun aikana yhteensä kaksi: lauantaina klo 16:30 ja sunnuntaina klo 12:30. Yhden pelikerran kesto on n. 105 minuuttia, ja kerralla mukaan mahtuu 10 henkeä. Ilmoittaudu ennakkoon roolipelialueen ilmoitustaululla tai tule katsomaan onko paikkoja vapaana. Peliä suositellaan yli 18-vuotiaille. Huom: ohjelman tietoja ei valitettavasti löydy Traconin ohjelmalehdestä, joten kannattaa painaa aika ja paikka mieleen.

– Maipon

Screen Shot 2015-09-01 at 21.31.51

 Teiniangstia ja treenausta: Free!, kohdeyleisö ja kuvankieli urheiluanimessa

(Sonaatti 2 su klo 15:00-16:45)

“Free! ei ole urheilusarja” – tätä kärjistystä olen käyttänyt usein kuvaamaan KyoAnin uintijonneanimen suhdetta itse urheiluanimegenreen. Mutta pitääkö tämä sittenkään täysin paikkaansa? Miksi Free!:ssä nähtävät urheiluanimekliseet tuntuvat samanaikaisesti tutuilta ja vierailta, ja miksi sarjan kaksi kautta jakavat mielipiteet niin rankasti kahtia? Tällä Animeconissa ensi kertaa esitetyllä, nyt entistä parannellummalla luennolla avataan vertailun ja analyysin kautta kohdeyleisön merkitystä tarinankerronnalle, genrekliseille sekä vähän sille fujoshibaittauksellekin. Varoitus: sisältää laadutonta videomateriaalia aina pingiksestä polkupyöräilyyn, sekä ripauksen vieläkin laaduttomampaa huumoria suoraan Japanin ja Australian rannoilta.

Vaikka pääpiirteiltään luento on jo Animeconissa nähdyn kaltainen, itse avautumiset eivät tule olemaan täyttä toisintoa – argumentit ovat tiukentuneet, rakenne selkeytynyt ja toivottavasti pikkuviat hioutuneet pois matkasta kun tieto on kuluneen kuukauden aikana karttunut entisestään. Ja saattaa siellä pari uutta videotakin olla. Ja ehkä ilmaista suklaata, koska Timtamit ja Australia.

-Airinpie

Traconissa nähdään!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s