Fujoshiluola Desuconissa

desucon_uusilogo

Hei taas internet-toverit! Kesän Desucon on melkein ovella, joten viime tingassa muistutus siitä että Fujoshiluola on edustettuna tänäkin viikonloppuna eli 10. – 12.6. Lahdessa ohjelmaa pitämässä. Tällä kertaa ohjelma ei koske BL:ää kuin nurkasta, sillä airinpie on juttelemassa doujinshi-harrastamisesta länsimaalaisen silmin ja maipon puolestaan luennoi Ono Natsumen teoksesta House of Five Leaves. Koska doukkariluennolla sivutaan kuitenkin väistämättä myös homo_hommia ja Ono Natsumekin on BL:n puolelta BASSOna tuttu, saattavat ohjelmanumerot silti jokusta blogin lukijaa kiinnostaa. Jos aikaa siis on, tulkaa kuuntelemaan (ja vaikka vaihtamaan pari sanaa)!

La 11.6. klo 11:30 – 13:00 (Puuseppä)

Ujo samurai ja kiltit kidnappaajat – House of Five Leaves

Edo-kaudelle sijoittuva House of Five Leaves kertoo ujon samurain Masanosuken ja sekalaisen kidnappausjengin edesottamuksista. Tarinassa tärkeässä roolissa ovat hahmojen kasvu ja näiden väliset suhteet. Luennolla käydään läpi hahmojen kehitystä etenkin perheen löytämisen, menneisyyden pakenemisen ja anteeksiannon teemojen kautta. Ohjelma soveltuu pelkän animen katsoneille, mutta luvassa on spoilereita myös Natsume Onon piirtämästä mangasta.

– maipon

La 11.6. klo 19:00 – 20:30 (Kuusi)

Mandaraken, Toranoanan ja Comiketin nimeen: doujinshit ja niiden ihanan kamala maailma

Doujinshit eli doukkarit eli amatöörisarjakuvat ovat vakiinnuttaneet asemansa japanilaisessa fanitoiminnassa. Doujinsheja myydään lähinnä Japanissa niille omistetuissa tapahtumissa ja kaupoissa, mutta voiko niistä saada irti jotain myös länsimaalainen, kenties välttävällä kielitaidolla varustettu harrastaja? Kuinka tähän helvettiin ylipäätään päädytään, ja voiko siitä päästä enää ulos? Luennolla pohditaan doujinshi-harrastamisen iloja ja haasteita sekä vähän myös sitä, mikä saa ihmisen lentämään toiselle puolelle maailmaa sarjistapahtumiin. Sekä doukkari-nyypät että -veteraanit tervetulleita!

– airinpie

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s