Podcast

luolacast

Luolacast on Fujoshiluolan virallinen, säännöllisen epäsäännöllisesti ilmestyvä podcast. Jaksoissa juttelemme erilaisista BL-harrastukseen liittyvistä ajankohtaisista aiheista kuten tapahtumista ja uusista julkaisuista, ruodimme viime aikoina luettuja mangoja ja doujinsheja sekä ylipäätään avaudumme kaikenlaisesta mieltämme askarruttavasta. Huom! Podcasteissa esitellyt aihepiirit voivat olla (ja usein ovat) sisällöltään K18.

Selaa jaksoja blogissa tai tilaa kuunneltavaksi iTunesista.

Jaksot

Luolacast 12: Doujinshit

Luolacast palaa tauolta entistä ehompana! Uudessa jaksossa tutustumme doujinshien maailmaan. Mitä ne ovat, mistä niitä voi hankkia, ja mitä muuta niiden harrastaminen pitää sisällään kuin rahanmenoa? Mitä kaikkea hyvä doujinshi voi pitää sisällään? Vinkkien lisäksi jaamme parhaita muistojamme doujin-tapahtumista vuosien varrelta ja kerromme omista suosikkiteoksistamme.

Luolacast 11

Yhdennessätoista ja vuoden 2017 ensimmäisessä jaksossa pureudumme uusimman Kono BL ga yabai 2017 -äänestyksen tuloksiin, muistelemme viime vuoden anime-elämyksiä ja suuntaamme katseen myös tulevaan. Lisäksi kuumana puheenaiheena ovat jälleen korealaiset ja kiinalaiset BL-nettisarjakuvat eli webtoonit.

Luolacast 10

Kymmenennen jaksonaiheena on syksyn puhutuin animesarja Yuri on Ice. Poikien välisiä pusuja ja kosintoja on nähty ei-BL-animessa ennenkin, joten mikä tekee YOIsta erilaisen? Entä miksi sarjan tekijät eivät ota kantaa hahmojen välisiin suhteisiin? Miten japanilaisen ja länsimaalaisen fandomin reaktiot ja odotukset eroavat toisistaan? Näiden polttavien aiheiden lisäksi juttelemme mm. kiinalaisesta BL-skenestä ja Gakuen Handsomusta.

Luolacast 09

Yhdeksännessä Luolacastissa valmistaudutaan taas ulkomaanreissuun, mutta podcastin painopiste on analyysiosiossa käytävässä Teemakeskustelussa. Ensimmäisenä aiheena on sukupuolen variaatio BL-mangassa. Millaisissa teoksissa ja kuinka sukupuoli-identiteettiä ja poikkeavaa sukupuolen ilmaisua BL:ssä tyypillisesti käsitellään? Millaisia yhteentörmäyksiä länsimaisten harrastajien ja japanilaisen fiktion välillä syntyy? Ja löytyykö binäärien välistä elämää?

Luolacast 08

Kahdeksannessa osassa fiilistellään kauden animea ja syväluodataan tuntoja Doukyuusein animeleffasovituksesta. Lukemiston puolella luvassa on Aniya Yuijin muistinmenetysmangaa ja Avil Abbeyn yksityisetsiviä. Lisäksi mietitään, miksi Fudanshi Koukousei Seikatsu -sarja ei ota tulta alleen, vaikka kertookin BL:ää harrastavasta lukiolaisjäbästä.

Luolacast 07

Luolacastin seitsemännessä osassa juhlistetaan blogin yksivuotista taivalta uuden teemabiisin voimin ja puidaan mm. Nekota Yonezoun Don’t Be Cruelia ja C.S. Pacatin Captive Prince -kirjasarjaa. Lisäksi tartumme ikuisuusaiheeseen: ovatko BL ja juoni mahdoton yhtälö? Entä mikä on insestipoliisi?

Luolacast 06

Luolacastin kuudennessa osassa fiilistellään Doukyuusei-elokuvan kuukauden takaista Japanin-ensi-iltaa ja seikkaillaan taas hieman vinksahtaneiden tarinoiden parissa. Lisäksi lähdetään tutkimusmatkalle englanninkielisen Rentan maailmaan, jossa pelkkien otsikoiden lukeminen voi olla elämys.

Luolacast 05

Viidennessä jaksossa puimme mm. Kono BL ga yabai -äänestyksen tuloksia ja Yaoiconin lisensointiuutisia. Vaikka podcast uhkaa luisua uhkaavasti Harada & Tanaca -show’ksi, ehdimme puhua muistakin aiheista, sillä jakson teemana ovat länsimaalaiset teokset. Miltä näyttää BL:stä vaikutteita saanut Post Yaoi Anthology, ja millaista on lukea kirjaa joka tuntuu enemmän fanficiltä kuin oikealta kirjalta?

Luolacast 04

Podcastin neljännessä osassa muistellaan loppukesäisiä Japanin ja Sydneyn meininkejä lähes suoraan lentokoneesta nousseina. Lisäksi mukana on vieraileva tähti, Otakuchamploo-blogia pitävä Khursten, jonka kanssa pohditaan doujinshitrendien muutoksia. Mikä on fandomin ihanteellinen itämisaika? Entä miksi Samezukan pojille puettiin sisäkköasut päälle? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastaa Khursten.

Luolacast 03

Luolacastin kolmannessa osassa on matkakuumetta ilmassa! Animeturismin potentiaalinen nolous mietityttää, ja kesän Comiketiin valmistaudutaan muutenkin kuin nöyryydellä ja munakassalla. Toteamme myös, että Ruotsissa kaikki ei olekaan paremmin (ainakaan Närconissa) ja saamme huumorimangasta yllättävän diippejä tuntemuksia. Entä milloin mangakan on sallittua kierrättää omia ideoitaan?

Luolacast 02

Luolacastin toisessa osassa käydään läpi Animeconin tunnelmia paikan päällä, mainostetaan Traconissa pidettäviä ohjelmia, arvioidaan Yoneda Koun uutta sarjaa ja avaudutaan Haradasta. Vaikka teemaruoilta ei tässäkään jaksossa säästytä, keskustelu liikkuu pitkälti synkissä ja vinksahtaneissa sarjoissa. Milloin manga on hyvällä tavalla häiriintynyttä, ja milloin pelkkää pahan mielen BL:ää? Huom! Etenkin Harada-osiossa puiduissa sarjoissa käsitellään mm. hyväksikäyttöä, joten kaikkein herkimpien kannattaa kuunnella varauksella.

Luolacast 01

Ensimmäisessä Luolacastissa maipon ja airinpie harjoittelevat suomenkielisen podcastauksen saloja puhumalla mm. Hideyoshicosta, X-BL:n tulevasta Tsundere uke -antologiasta sekä vähän JWorld Kitchenin ruoastakin. Vaikka lopussa tulee ankara kiire ehtiä bussiin, aina ehtii vielä vähän avautua tuliaiseksi saaduista Free!-doujinsheista. Mutta mitä tarkoittaa, jos doukkarin kannessa on paljon pinkkiä ja violettia?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s