Tietoja

Blogi

Fujoshiluola on kokoelma kahden fujoshin ajatuksia BL-mangasta ja doujinsheista sekä niiden tekijöistä ja ilmiöistä. Teksteissä pureudumme myös omakohtaisiin kokemuksiin aina harrastamisen kiemuroista noloon faniturismiin. Kokeellisissa podcasteissa pyrimme myös jakamaan harrastusta ajankohtaisten hankintojen ja niiden herättämien mietteiden kautta. Ylipäätään haluamme tuoda esille BL-genren monipuolisuutta tarjoamalla informaatiota ja mielipiteitä, mutta myös puhdasta rakkautta ja intohimoa tätä älytöntä harrastusta kohtaan.

cross

Mikä BL?

BL eli boys’ love tarkoittaa japanilaista, enimmäkseen naisten tekemää ja enimmäkseen naisille suunnattua homoromanttista ja -eroottista viihdettä. Jos aihe ei ole ennestään tuttu, genren historiasta voi lukea hieman syvällisemmin esimerkiksi kirjasta Manga: An Anthology of Global and Cultural Perspectives, ja muuta pohdintaa aiheen tiimoilta löytyy tästä Comics Journalin artikkelisarjasta.

Mikä fujoshiluola?

Fujoshi = pilaantunut nainen, eli BL:ää harrastava epäkelpo ihminen (miespuolinen versio = fudanshi)
Luola = pimeä loukko, jonne yhteiskunnan epäkelvot yksilöt vetäytyvät maailmalta piiloon
Fujoshiluola = kahden yllä olevan yhdistelmä (vrt. ”Ei jeesus, mun kodista on tullut fujoshiluola”)

cross

Kirjoittajista

maipon eli maija eli kalanaama – piti ennen My thoughts on yaoi -nimistä blogia, ja haluaa tuhkasta nousevan feenikslinnun lailla palata BL-blogaamisen pariin puhtaalta pöydältä (ja kirjoittaa blogiin, jonka nimessä ei ole sana yaoi). Lue lisää Kirjoittajaprofiilista.

airinpie eli airin eli alfajonne – puolivahingossa BL:n pariin naarautunut dudebro, joka väittää yhä ettei omista fujoshiluolaa vaan korkeintaan pari nurkkausta (vaikka toisessa niistä asuu kaksi halityynyä ja toisessa hyllyllinen doukkareita). Lue lisää Kirjoittajaprofiilista.

cross

Palautetta ja kysymyksiä voi kommenttien lisäksi lähettää osoitteeseen airinmine at gmail piste com.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s