Intro

Hei ja tervetuloa uutuuttaan kiiltelevään Fujoshiluolaan!

Kuten Tietoja-osion alta löytyy, Fujoshiluola on

kokoelma kahden fujoshin ajatuksia BL-mangasta ja doujinsheista sekä niiden tekijöistä ja ilmiöistä. Teksteissä pureudumme myös omakohtaisiin kokemuksiin aina harrastamisen kiemuroista noloon faniturismiin. Kokeellisissa podcasteissa pyrimme myös jakamaan harrastusta ajankohtaisten hankintojen ja niiden herättämien mietteiden kautta. Ylipäätään haluamme tuoda esille BL-genren monipuolisuutta tarjoamalla informaatiota ja mielipiteitä, mutta myös puhdasta rakkautta ja intohimoa tätä älytöntä harrastusta kohtaan.

Toisin sanoen kyseessä on maiponin ja airinpien eli Maijan ja Airinin yhteinen projekti, joka lähti Airinin juhannustaikojen huuruisesta ideasta elvyttää suomalaista BL-blogausta. Maijan aiempi BL-aiheinen blogi, My thoughts on yaoi, on viettänyt hiljaiseloa viimeisten vuosien aikana, vaikka harrastus itsessään on pysynyt yhtä, ellei jopa entistäkin aktiivisempana. Alkujaan enemmänkin BL:n huonoille puolille naureskeluun keskittynyt My thoughts on yaoi ei tuntunut enää palvelevan omaa harrastusta, joka nykyään syleilee genreä vilpittömällä rakkaudella – kriittisyyttä kuitenkaan unohtamatta.

apua2

Puhtaalta pöydältä aloittaminen mahdollistaa myös vanhojen, jopa hieman värittyneiden kirjoitusten päivittämisen nykyhetkeen. Tuulahduksen uutta näkulmaa tuo lisäksi BL-tsunderena aloittaneen Airinin eksyminen suomenkielisen BL-blogaamisen pariin. Vuosien varrella kasvanut ymmärrys ja arvostus genreä kohtaan on jo pitkään aiheuttanut Airinissa avautumissessioita, joissa kirjallisuudentutkijan koulutus kohtaa epätasapainoisen fanitytön. Vaikka tsun on sisimmässään aina hieman tsun, ei mikään määrä itsekieltoa onneksi estä raahaamasta kassikaupalla doukkareita Comiketista tai Ikebukuron epäpyhiltä kaduilta.

apua

Fujoshiluolan avulla pyrimme sekä jäsentelemään omia ajatuksiamme että tarjoamaan vilkaisun kahden aika erilaisenkin harrastajan maailmaan, joita yhdistää rakkaus japanilaisiin ”juuh elikkäs” -sarjakuviin ja niiden lieveilmiöihin. Haluamme tarjota lukijoille vertaistukea, inspiraatiota, analyysiä tai vaikka vain uusia sarjasuosituksia, joiden avulla BL-genre toivottavasti näyttäytyy yhä moniulotteisemmassa valossa.

Tervetuloa mukaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s